A digitális korba születő, fiatal amerikai lány példája mutatja, hogy a következő generáció nem fog elveszni a képernyők bűvkörében, van, aki zseniális dolgokat hoz létre a lassan mindent behálózó számítástechnika segítségével. 

 Alaina Gassler például arra keresett megoldást, hogy kiiktassa a személyautók vastag A-oszlopa jelentette holtteret, és ezzel csökkentse az utakon jelen lévő balesetveszélyt. Bár rengeteg autó rendelkezik már holttérfigyelő rendszerrel, és természetesen a gyártók is alkalmazhatnának ilyen módszert, a lényeg az, hogy egy jogosítvánnyal sem rendelkező diák saját eszközeivel, saját tudásával ért el olyan eredményt, ami kreatívan hívja fel a figyelmet a problémára, és tovább fejlesztve akár egy valódi megoldás alapja lehet.

Elgondolása gyakorlatilag láthatatlanná teszi az A-oszlopot, az eszköz legyártásához pedig hétköznapi, bárki számára elérhető elemeket használt fel, webkamerát, projektort, és 3D-s nyomtatással készült alkatrészeket.

Egy kamerát tettem az autó A-oszlopa mögé, és a kamera egy projektorra küldi a videót, amely a képet kivetíti az oszlopra, lényegében láthatatlanná téve, és így a sofőr látja, hogy mi van mögötte – magyarázta Alaina a találmányát.

Ötlete komoly, 25 000 dolláros (7,4 millió forint) pénzjutalmat ért egy országos versenyen.