A veteránozás ma az egyik legjobb befektetés és vannak olyan típusok, amikről biztosan tudható, hogy az értéke az idővel újra növekedésnek indul. Ilyenek például a luxusautók, tehát a W126-os Mercedes is, melyből most felbukkant egy újnak mondható példány. Az 1986-os Mercedes-Benz 560 SEL még soha nem kapott rendszámot.

Láthatóan arra a célra rakták el fóliába csomagolva az 560 SEL-t, hogy egyszer sokat érjen. A beltér érintetlen, az apró hűtőben még egyetlen pezsgő sem nehezedett a fém kosárkára. De a motortér és az autó alja is makulátlan állapotban van. Az 5,5 literes V8-as motor 295 lóerős és 6,9 másodperc alatt gyorsítja 100-as tempóra a német limuzint. A W126-ost sokan tartják az egyik legjobb S-osztálynak, ezt a modellt követte a Bálna, vagyis a W140-es.

Kész időkapszula ez a 30 éves Mercedes 2

Az Astral ezüst színű, bordó bőrbelsős autóban mindössze 46 kilométer van úgy, hogy több mint 30 éves. Ez adja az igazi értékét ennek a gyári állapotban lévő autónak. Bizonyára lesz olyan gyűjtő, aki a közel 50 milliós árcédula ellenére – akár egy nagyon jól felszerelt W222-es – lecsap az autóra.

Kész időkapszula ez a 30 éves Mercedes 3