2000 júniusában már megkapta a maga 15 perc hírnevét a Range Roverből egyedileg gyártott limuzin, hiszen ez az autó vitte a nehézsúlyú bokszbajnokot, Mike Tysont a glasgow-i Hampden Parkba. Ez a meccs sem a Range Rover miatt volt emlékezetes. Tyson már az első balosával csúnyán betalált Lou Savaresének, 26 másodperccel a kezdés után már a bíró, John Coyle próbálta megállítani. 38 másodperc után technikai KO-val nyert Mike Tyson, akinek ez volt a második leggyorsabb küzdelme. Na, de vissza a Range Roverre!

135 ezer fontért mindössze kilenc hónap alatt alakította át az 1994-es Range Rover Classicot a neves Townley Cross Country Vehicles Ltd. A megrendelő nem más volt, mint a brunei szultán. Ő az, akinek több ezer méregdrága luxusautója van, köztük akadnak teljesen egyedi darabok, de még az olyan borzalmasan ritka sportautókból, mint a McLaren F1 vagy a Bugatti EB110-es is tart több példányt. Ezt a limuzint viszont nem magának rendelte, hanem fiatalabb testvére, Jefri herceg kapta.

Mike Tyson is utazott a szultán hatméteres Range Roverében 2

1 métert toldottak bele, így lett hatméteres a Range Rover, de a tetőt is megemelték úgy 20 centiméterrel. A karosszériáját a Rolls-Royce Mason feketéjére fújták, a belsőt pedig vörös Connolly bőrbe húzták. A vezető mögötti üvegpanel után kezdődik a luxus, hiszen a három fotelhez tévészekrény, VHS lejátszó és külön hangrendszer tartozik, természetesen fejhallgatókkal. Ma már megmosolyogtató az apró, képcsöves tévék látványa, de a 90-es évek elején még egész máshol járt a szórakoztatóelektronika.

Mike Tyson is utazott a szultán hatméteres Range Roverében 3

Valamivel több mint 27 ezer kilométer van most az autóban és egy dán gyűjtőtől veheti át az, aki a legszorgalmasabban emeli a tárcsát a Silverstone Auctions árverésén. A becslések szerint 9,3 millióig is felszaladhat az ára.

Mike Tyson is utazott a szultán hatméteres Range Roverében 4