Hirtelen felgyorsulni, majd még gyorsabban megállni egy márka autói képesek igazán ezen a bolygón. A Koenigsegg gyártotta svéd rakéták.

A 0-400-0 rekordjait úgy javítják meg, mint akiknek ez a hobbijuk. Igaz, tulajdonképpen pont erről van szó. A Koenigsegg Agera RS 2017-ben 36,44 másodperc alatt csinálta végig a 0-400-0 km/órás mutatványt, vagyis ennyi idő elég volt ahhoz, hogy álló helyzetből elérje ezt a tempót, majd megint megálljon.

Nemrég a Koenigsegg Regerával 31,49 másodpercre javította ezt az időt Sonny Persson gyári tesztpilóta.  Eddig csak kívülről láthattuk a rekordot, de most feltöltötték a belső videót is, amit sajnos (tényleg hobbista csapat ez) sikerült túlexponálni, így pont a lényeg, a suhanó táj nem látszik.

A svéd szuperautó hibrid, az 5,0 literes, V8-as, dupla turbós benzinmotort három elektromos motor és egy 4,5 kWh-os akkumulátor egészíti ki. Egy-egy villanymotor került a hátsó kerekekhez, a harmadik pedig a benzinmotor-főtengelyhez kapcsolódik, helyettesítve a sebességváltót, direkt hajtást létrehozva.  

A Koenigsegg Regera teljesítménye több mint 1500 lóerő, míg a maximális forgatónyomatéka meghaladja a 2000 Nm-t. Így aztán az 1590 kilogramm súlyú sportkocsi eszeveszetten gyorsul, a 100-as tempót 2,8 másodperc alatt éri el.