A Mercedes eredetileg katonai járműnek fejlesztette a G-osztályt, melyből 1979-ben jelent meg a polgári verzió és mára odaáig jutott, hogy luxusautó lett belőle. Az Expedition Motor Company azonban a klasszikus vonallal foglalkozik, tehát a katonai célra készült G-ket alakítják át terepjáróvá. Ennek a Geländewagennek a felújítása és átalakítása több mint 1000 munkaóra eredménye és legalább 12 hetet vesz igénybe.

Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből 1
Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből 2

Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből

Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből 11
Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből 12
Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből 13
Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből 14
Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből 15
Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből 16
Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből 17
Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből 18
Fotó megosztása:

A vállalkozás azt állítja, hogy senkinek sincs akkora készlete Mercedes G-kből, mint nekik, így a vevő biztosan talál magának megfelelő alapot a hasonló átalakításokhoz. Ebben az esetben egy kétajtós, négyszemélyes, teljesen puhatetős terepjárót készítettek. Ehhez teljesen letisztítják a karosszériát, korróziógátlóval fújják és az utolsó vezetékig mindent kicserélnek benne. Felújítják és persze fejlesztik is a felfüggesztést.

Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből 19

Az OM602-es 2,5 literes, öthengeres dízelmotor új dugattyúkkal, tömítésekkel, vezérműszíjjal folytatja pályafutását. Ehhez ötsebességes kéziváltót szerelnek, amit szintén új alkatrészekkel frissítenek. Az elektromos rendszert a katonai 24 voltosról 12 voltosra alakítják át. 25,7 millió forintnak megfelelő összegért végeznek egy ilyen átalakítást.

Menő terepjárót csináltak a katonai Merciből 20