Véletlenül rákerülni a világ egyik leghíresebb lemezborítójára – megfizethetetlen! Véletlenül rákerülni a világ egyik leghíresebb lemezborítójára, úgy, hogy ügyetlenkedünk – na, az már kellemetlenebb.

A Volkswagen szerint legalábbis az a Bogár, amely a Beatles 1969-es Abbey Road című lemezének borítóján, a zebrán átsétáló gombafejűek hátterében parkol, szabálytalanul áll, két kerékkel felcsálézva a járdára.

Kiegyenesítette a történelmet a Volkswagen 1
Kiegyenesítette a történelmet a Volkswagen 2

Kiegyenesítette a történelmet a Volkswagen

Kiegyenesítette a történelmet a Volkswagen 5
Kiegyenesítette a történelmet a Volkswagen 6
Fotó megosztása:

Persze ma már nem fordulhat ilyen elő, mondja a gyár, hiszen van nekik parkolórobotjuk, amely pontosan és szabályosan állna be a járdaszegély mellé, valahogy így:

Kiegyenesítette a történelmet a Volkswagen 7
A svédországi reklámkampány rendkívül ötletes, és látszik, hogy az alkotók figyeltek a részletekre: még a titokzatos ötödik ember is ott van a háttérben. Az autókat persze mind Volkswagenre cserélték.

Egyvalami azért mégis elkerülte a figyelmüket: a Bogár valójában egyáltalán nem parkolt szabálytalanul. Ha megnézed az eredeti fotót, azon az oldalon ugyanígy félig a járdán parkol az összes autó. De hát a reklámokban sem muszáj ragaszkodni a valósághoz…