Nem volt könnyű dolga a negyedik generációs Chevrolet Corvette-nek, hiszen a legendásan szép C3-as után egy teljesen új formájú és technikájú autót kellett bemutatni 1983-ban. Ennek megfelelően a Corvette ára megemelkedett és az eladások sem alakultak annyira fényesen. Persze, így is népszerű maradt az amerikai sportautó, így akad belőle bőséggel. Valakik boldogan használják, mások igyekszenek hasznot húzni a jó állapotú darabokból, mint ez a kereskedő is, aki az eBay-en árulja a piros ZR1-est.

30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 1
30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 2

30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette

30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 13
30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 14
30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 15
30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 16
30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 17
30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 18
30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 19
30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 20
30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 21
30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 22
Fotó megosztása:

286 mérföld, tehát úgy 460 kilométer van az órájában és még egyetlen gazdája sem volt az autónak. A Corvettet még 1991-ben rakta el saját gyűjteményébe a kereskedő, most azonban eljött az idő, hogy szép összeg fejében megváljon az autótól. Az extrákkal nem spórolt, hiszen mégis egy ZR1-esről van szó. Az autón fekete targatető van, elektromosan állítható sportülések, továbbá klíma és kazettás rádió szolgálja a fedélzeti kényelmet. Az ABS és a vezető oldali légzsák a biztonságért felelős.

30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 23

Nem kisebb céljuk volt a ZR1-essel, minthogy megalkossák a leggyorsabb sorozatgyártású sportautót. Ehhez azonban a Lotus segítsége is kellett, ezért együtt fejlesztették ki a hosszú gépháztető alatt lakó 5,7 literes, alumíniumból készült, LT5-ös V8-ast. Ezzel a 375 lovas motorral a Corvette 4,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra és megfutja a 290 km/órás sebességet.

30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 24

Üzemképes az autó és ezért minden karbantartást elvégeztek a Corvette ZR1-esen, a teljes üzemanyag-ellátó rendszert kitisztították, új akksit kapott, ám az eredeti gumikon gurul, ami nem igazán javasolt már. Bár nagy valószínűséggel a további sorsa sem a mérföldek szorgalmas gyűjtögetése lesz.

30 évig várt az első tulajdonosra ez a piros Corvette 25