1967-ben alapították az AMG-t, mely független vállalatként is legfőképpen Mercedes modellek átfogó és szakszerű tuningolásával foglalkozott és a ’80-as évekre már jól felismerhető stílusban alakították át az autókat. Az agresszívabb lökhárítók, szélesebb karosszéria és az ötküllős felnik mind olyan apróságok, amikről könnyű azonosítani az AMG-ket. Ezen az 1992-es W124-es kupén már mindent felvonultattak, amitől olyan naggyá lettek, hogy 1999-ben a Mercedes megvásárolta a céget.

Igazi német izomautó az AMG Hammer 1
Igazi német izomautó az AMG Hammer 2

Igazi német izomautó az AMG Hammer

Igazi német izomautó az AMG Hammer

Igazi német izomautó az AMG Hammer 13
Igazi német izomautó az AMG Hammer 14
Igazi német izomautó az AMG Hammer 15
Igazi német izomautó az AMG Hammer 16
Igazi német izomautó az AMG Hammer 17
Igazi német izomautó az AMG Hammer 18
Igazi német izomautó az AMG Hammer 19
Igazi német izomautó az AMG Hammer 20
Igazi német izomautó az AMG Hammer 21
Igazi német izomautó az AMG Hammer 22
Fotó megosztása:

Bár az autó ’92-es évjáratú, először 1995 novemberében regisztrálták, méghozzá Japánban, akkor még fehér színben. Akkoriban még lassabban mentek a dolgok, például nem lehetett rögvest lecsapni egy AMG-tuningos W124-esre. A kedves tulajdonos előbb megvásárolta a hathengeres kupét, majd az AMG-hez adta be, ahol rápakolták a vagányabb karosszériaelemeket és az olyan fontos apróságokat, mint a kisebb átmérőjű sportkormány vagy a rengeteg gombbal minden irányba elektromosan állítható sportülések.

Igazi német izomautó az AMG Hammer 23

Persze bekerült a nyolchengeres motor is, ebben az esetben a legnagyobb, 6 literes változatban. Nagyjából 380 lóerős teljesítmény és közel 570 Nm nyomaték viszi a 300 CE-t. Kicsivel több mint 5 másodperc neki a százas sprint. Érdekesebb, hogy állítólag a 60-ról 120 mérföld/órára gyorsabban ugrik a Lamborghini Countach-nél.

Igazi német izomautó az AMG Hammer 24

12 darabot épített az AMG a kiszélesített karosszériájú W124 kupéból, így aztán a német izomautó valódi ritkaságnak számít, akárcsak az SL73 AMG.