Ha Oroszországban elkészül egy ilyen út, akkor garantált a kommentáradat. A minősíthetetlen minőségű, útnak csúfolt ösvények, keréktörő kátyútengerek között egy fél méter vastagra épített útszakasz maga a földöntúli csoda.

Nyilván mindenki osztja a videót (mi is így tennénk), és találgat. “Kinek készült? Talán egy helyi hatalmasság, oligarcha birtoka felé vezető út? Csak az aszfalt ennyi? Nyilván nem fogja bírni, és akkor az ötven centis kátyúk javítására még több pénzt lehet elkölteni!” – pörögnek az ilyen hozzászólások, és sokan egyből arra gondolnak, hogy ekkora anyagmennyiségből valahol kétszer ilyen hosszú utat is lehetne építeni.

a videó a hirdetés után indul

Igen, ott is támadnak a fotelszakértők, de az útépítés egyik dolgozója helyre tette a dolgokat.  Hiányos orosz tudásunkkal annyit sikerült kibogozni a mondandójából, hogy az út egy északi területen készült, ahol az örökké fagyott talaj (permafroszt) miatt szükség van ilyen aládolgozásra, a videó feltöltője pedig összekeverte az aszfaltot az alá kerülő kavicsréteggel. Ezt videózták le, szó sincs őrült, fél méteres aszfaltozásról, csak szokás szerint mindenki mindent jobban tud egy fél perces videóból, mint azok akik a helyszínen dolgoznak.

a videó a hirdetés után indul