2005-ben jelent meg a Honda Civic nyolcadik generációja, mely hordozza a hagyományos japán autó értékeit, így a megbízhatóságot is. Ezt bizonyítja ez a kék négyajtós is, ami külsőre már nem a legszebb darab. Több karc és horpadás is van rajta, a lámpák megmattultak, de nem is az állapota miatt különleges. Ezt az autót az Ohio állambeli Marion egyik kereskedésében vette újonnan első tulajdonosa és máig használja.

1,6 millió kilométert futott ez a Honda Civic 1
1,6 millió kilométert futott ez a Honda Civic 2

1,6 millió kilométert futott ez a Honda Civic

1,6 millió kilométert futott ez a Honda Civic

1,6 millió kilométert futott ez a Honda Civic 6
1,6 millió kilométert futott ez a Honda Civic 7
1,6 millió kilométert futott ez a Honda Civic 8
Fotó megosztása:

Szeptember 22-én ráadásul a mérföldeket számláló óra elérte határait, megjelent rajta a sok 9-es. Most 1 001 043 mérföld van a kék Hondában, ami azt jelenti, hogy 1 611 679 kilométert tekertek bele. Állításuk szerint az autóban az eredeti motor és váltó található, végig abban a kereskedésben szervizelték, ahol megvásárolták és javarészt hiba nélkül, a kötelező karbantartásokkal sikerült megfutnia az egymillió mérföldet. 500 ezer mérföld környékén kellett cserélniük a hengerfej tömítést, minden más a tervek szerint ment.

1,6 millió kilométert futott ez a Honda Civic 9

Jelenlegi tulajdonosa ugyan nem tervezi az autó eladását, de a Honda szeretné megvásárolni tőle a kék Civic-et és kiállítani a kaliforniai Torranceben lévő központjukban.