A rendőrök egy Tesla Model S-sel járőröztek, amikor egy közelebbről meg nem nevezett Santa Clara-i bűncselekménnyel összefüggésbe hozható gyanúsítottat akartak feltartóztatni.

Ellenőrizték a kocsi rendszámát, majd meg akarták állítani az autót, de a sofőr gázt adott. A rendőrök a Teslával üldözőbe vették – írta az Index.

A következő percekben a Teslát vezető rendőrtiszt rádión jelentkezett, és kétségbeesve jelentette, hogy már alig csak tíz kilométernyi töltöttség van a kocsijában, így pillanatokon belül szem elől tévesztheti a gyanúsítottat. Így is történt, pár perc múlva véget ért a Tesla útja. Bár a hírek szerint más egységek vették át az üldözést, végül a gyanúsítottnak sikerült kereket oldania.

A keresett autót később San Joséban megtalálták.

A helyi rendőrségnél jelenleg is zajlik az a hat hónapos program, amely időszak alatt azt tesztelik, hogy mennyire tudják majd a Teslákat a rendőrségnél használni, így minden egyes ilyen esetet rögzítenek. Egyelőre még nincs kialakult protokollja annak sem, hogy milyen időközönként kell a rendőröknek az autókat feltölteniük.