A Kansas államban lévő Wichita városának egyik autópályáján készített videót egy Twitter felhasználó arról, hogy egy Chevrolet Silverado platóján, a menetiránynak háttal elhelyezett ülésekben utazik két gyerek. Jogosan gondolhatta úgy, hogy ez nem a legjobb módja annak, hogy embereket szállítsanak nagy tempónál.

Pedig erre alkalmas gyereküléssel teljesen legális szállítási mód. Ilyen üléseket árul a BedRyder is, akik kifejezetten erre a célra kínálják terméküket, melynek 50 államban van engedélye. Egyébként nem megengedett bárkinek is a platón utazni, kivéve ha mezőgazdasági munkáról vagy valamilyen rendezvényről van szó.

Nem olcsó mulatság a szeles gyerekutaztatás, a platóra rögzíthető ülések úgy 215 ezer forintnyi dollárba kerülnek. Nemcsak nyitott platóra kerülhetnek, de beszerelnek akár kisbusz, kombi hátuljába sem.

a videó a hirdetés után indul
 
Nem ez az egyetlen különlegesség az USA-ban, például New Hampshire államban 18 éves kor felett nem kötelező használni a biztonsági övet, amiről ebben a cikkben olvashatsz a győri Audi Q3 Sportback kapcsán. Emiatt egyes autógyártók erre is figyelnek autóik biztonsági rendszereinek fejlesztésénél.