A modell az első olyan nagyméretű, mozgatható építmény, amely több mint egymillió Lego Technic elemből épül fel, és amelyek esetében nem használtak ragasztást. Bár az igazi Bugatti Chiron 420 km/h-s sebességével nem tudja felvenni a versenyt, a modell működőképes, akár 30 km/h-s sebességre is felgyorsulhat.

Budapestre érkezett a legdurvább Lego-autó 1

Meghajtását is kizárólag Lego-elemek, 2304 darab Power Functions motor, 4032 Lego Technic fogaskerék és 2016 darab Lego Technic kereszttengely biztosítja. A mintegy 1,5 tonnás autó teljesítménye 5,3 lóerő, 92 Nm a becsült forgatónyomatéka.

Budapestre érkezett a legdurvább Lego-autó 2

Az autó motorja mellett az utastérbe pillantva is aprólékos részletek rajzolódnak ki, az ülésektől kezdve a műszerfalon megtalálható sebességmérőn és a levehető kormánykeréken át a fékpedálig.

Budapestre érkezett a legdurvább Lego-autó 3

Tervezői és kivitelezői több mint 13 ezer munkaórát fektettek a modell megalkotásába. Az életnagyságú Lego Technic Bugatti Chiron egy teljes héten keresztül várja majd a Westend City Centerben a rajongókat. Szeptember 21-én és 22-én izgalmas programokkal is készülnek a látogatóknak.