A Diablo-ból kevesebb mint háromezer darab készült és ez volt az első Lamborghini, mely képes volt 320 km/óra felett is száguldani. Még nem számít veteránnak, de egyre inkább növekszik ezeknek az autóknak az értéke. Egy ausztráliai férfi megengedhette magának, hogy megvásároljon egyet közel 150 millió forintnyi összegért, ami bizonyára egész jó befektetés lett volna, ha nem töri össze az átvétel után.

Vásárlás után törte össze a piros Lamborghinit 1

Részleteket nem árultak el, csak annyi tudható, hogy az autó vezetője elvesztette uralmát a Diablo felett, ami megcsúszott és az árokban kötött ki. Kevés olyan eleme van a piros sportautónak, ami nem sérült meg a balesetben. Az ilyen esetekben általában az okozza a bajt, hogy a sofőr nincs felkészülve arra, hogy a hideg gumikon esetleg szétszalad a rengeteg ló.

Alább látható egészséges formájában Mario Andretti piros Diablo-ja. A Diablo ezen változatában 5,7 literes, szívó V12-es motor dolgozik 485 lóerővel, ami mellé 580 Nm nyomatéka van. 4,5 másodperc alatt van százon és 325 km/óra a végsebessége.

Vásárlás után törte össze a piros Lamborghinit 13