A közlekedés szabályai értünk vannak. Azért találták ki őket, hogy hozzájuk igazodva nagy eséllyel jussunk el A pontból B-be. Ha pedig baj történik, legyen hivatkozási alap, ki vétkezett, és mekkorát. 

Azonban vannak országok, ahol az emberélet sokkal kevesebbet ér, mint nálunk, a kultúra merőben más, és a szabályok csak papíron léteznek. Ilyen hely Banglades is,  ahol a buszsofőrök élet és halál urai.

a videó a hirdetés után indul

“Dakkában a busz- és a teherautó-sofőrök az élet császárai. Indulás előtt elrágnak néhány bétellevelet (Ázsia-szerte elterjedt, élénkítő hatása miatt fogyasztott növény), feltekerik a magnót és egész nap átszellemült arccal űzik-hajtják a tohonya közlekedőket. A cigit és a mobiltelefont az út végén teszik le, szabad kezükkel a szélvédőre aggatott színes textileket, kabalákat, családi fényképeket igazgatják, a két combjuk közé szorított kormánnyal bátran manővereznek.” – magyarnarancs.hu 

Banglades a Föld egyik legsűrűbben lakott és egyik legnépesebb országa (mérete csupán Magyarország másfélszeresem ekkora területen él 156 millió ember), ehhez a zsúfoltsághoz pedig mély szegénység társul. 2018-ban 4580-an haltak meg közúti balesetben Banglades útjain, a sérültek száma 10 828 fő.