Igazi kincs kerül kalapács alá jövő januárban egy floridai árverésen: 40 év után új tulajdonoshoz kerülhet a San Franciscó-i zsaru című filmből ismert 1968-as Ford Mustang Bullitt, melyet személyesen a főszereplő, Steve McQueen is vezetett a forgatások során.

Eladó a legendás Bullitt, minden idők legjobb mozis autós üldözésének főszereplője 1

Az autórajongók körében igen népszerű színésznek talán ez volt az egyik legjobb filmje, nem véletlenül. Számos szakmabeli, és a közönség szerint is a mozitörténet egyik legjobb autós üldözését láthatjuk az 1 óra 54 perces alkotásban.

A méltán népszerű film elkészítése során két Bullittot is hajtott a népszerű színész. Az egyiket még 2017-ben megtalálták egy mexikói roncstelepen, mielőtt még majdnem átalakították egy Eleanorrá. A másik, eladósorba került autó sorsát is sokáig homály fedte: a film elkészülte után nem sokkal megvették a Mustangot, majd 40 évig senki sem tudott róla semmit.

Eladó a legendás Bullitt, minden idők legjobb mozis autós üldözésének főszereplője 2

Aztán a 2018-as Detroiti Autószalonon újra megjelent a nyilvánosság előtt a már eltemetett Bullitt, 50 évvel a film elkészülte után. Az is kiderült, hogy hol volt az autó: Sean Kiernan apjától örökölte a kocsit, de gyorsan túladott rajta, egy halom pénzt keresve ezzel.

Eladó a legendás Bullitt, minden idők legjobb mozis autós üldözésének főszereplője 3

A jövő évi aukciót lebonyolító Mecum az árverés előtt még körbeturnézza az Egyesült Államokat, hogy még nagyobb legyen az érdeklődés az autó iránt januárban. A filmhez némileg átalakított Bullitthoz az eltelt évek során nem igazán nyúltak. Ez a Mecum szerint növelheti az autó értékét, mely egyes becslések szerint akár 4 millió dollárért (1,17 milliárd forintért) is elkelhet majd.