Ezt a képet az M3-as autópálya 147-es kilométerénél készítettük 130km/órás sebességnél. Láthatjuk a “helyes” testtartást a sofőrnél – írta olvasnók, akitől a fotókat kaptuk.

Elszabadult egy autós lába az M3-ason 1

Vajon akkor is ilyen büszkén emeli a szabadság zászlajának tartórúdjaként az ég felé lábát emberünk, ha hirtelen fékeznie kell, de nem tud elég gyorsan reagálni, és belecsapódik az árokba vagy egy másik autóba? Valószínűleg nem, de ami még szomorúbb, hogy az anyósülésen egy gyerek alszik éppen, ha jól látjuk.

Felelőtlensége miatt megérdemel egy fekete pontot a Hyundai vezetője, még akkor is, ha automata a kisteherautó, hiszen ebben a pózban egy vészfékezésre vagy hirtelen irányváltásra aligha lehet helyesen reagálni.

Elszabadult egy autós lába az M3-ason 2

Apróságok, amik szintén balesetveszélyt okozhatnak

  • Ha a sofőr eszik menet közben: nem egy csokira vagy egy szendvicsre gondolunk, hanem például sajtburger az egyik kézben, másikkal szedi a krumplit és még üdítőt is kell inni mellé, hogy jobban csússzon. Tegye fel a kezét, aki még nem szaladt bele ilyesmibe!
  • Menet közben “szerelés”: egy kollégám mesélte, hogy nemrég beragadt a CD a lejátszóba és menet közben próbálta meg kipiszkálni, ami ahhoz vezetett, hogy majdnem felhajtott a padkára, annyira dolgozott a fejegységen.
  • Facbook: sajnos manapság már sokkal jobban kell tartanunk attól, hogy valaki a közösségi oldalt böngészi vezetés közben, vagy csetel, mint attól, hogy telefonál. Telefonálás közben legalább szemmel az útra figyel a felelőtlen autós, de facebookozás közben bizony a telefon képernyőjét kell bámulni.