A Romániában történt baleset csak egy lábjegyzet lenne, ha a videón nem úgy zajlanak az események, ahogy. Mert egy oszlopot kidöntő, 43 éves részeg sofőr nem mutatja igazán a bódult, ittas állapotban történő vezetés kockázatát.

Viszont ha épp centikkel kerül el egy arra sétáló gyereket, akkor mindenki számára világossá válik, mekkora tétje van annak, hogy valaki módosult tudatállapotban ül a volán mögé.

Centiken múlt, hogy nem lett gyerekgyilkos a részeg sofőr 1Centiken múlt, hogy nem lett gyerekgyilkos a részeg sofőr 2

Az eset körülményeit illetően kísértetiesen hasonlít a horvát határátkelőnél történt komoly balesetre, amely után kiderült: gyógyszer és kábítószer hatása alatt állt a fékezés nélkül fizetőkapuhoz rongyoló BMW sofőrje.

A tragédia pillanatairól a Jutarnji list című horvát lap közölte a térfigyelő kamerák felvételeit. A videón jól látszik, amikor az autó lassítás nélkül becsapódott a magyar család autójába. Az Origo.hu híre szerint “a szörnyű baleset után a háromtagú családot kritikus, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Az apát napokig mesterséges kómában tartották a horvát orvosok, ám a lap megtudta, hogy a család állapota rohamosan javul, várhatóan mind a hárman teljesen fel fognak épülni.”