Mario Andretti egyike a legsikeresebb amerikai autóversenyzőknek. Az olasz származású pilóta megjárta a Le Mans-i 24 órás versenyt, a NASCAR-t, az Indy Car sorozatot és a Forma-1-ben is behúzott egy világbajnoki címet. Gazdag és sikeres pályafutása egyik gyümölcse az volt, hogy 1984-ben megengedhette magának, hogy gyűjteményét kiegészítse egy piros Lamborghini Countach-sal.

Minden idők egyik legismertebb formája a Lamborghini Countach ék alakja, melynek koncepcióját Marcello Gandini tervezte. Andrettié ráadásul egy 5000 S modell, melyből csupán 321 darab készült, így igazi ritkaságnak számít. Ebben a valamival több mint 370 lóerős, 5 literes, V12-es motor dolgozik, még karburátoros verzióban.

Mario Andretti hajtotta ezt a piros Lamborghinit 2

Szinte újnak tűnik a bézs bőrrel húzott utastér a 17 715 kilométert futott autóban, azonban egy kis restaurálást azért igényelt ennyi idő alatt a Countach. Ez azonban leginkább a motort érintette, amin nem lepődünk meg, hiszen a Lamborghini V12-ese hírhedt darab. Andretti kollekciójában akad még Countach, Diablo, Murcielago és Aventador is, így bizonyára jól megfontolt döntés 142,5 millió forintnyi összegért megválni az 5000 S-től.

Mario Andretti hajtotta ezt a piros Lamborghinit 3