Egy holland főiskolás, George Barratt-Jones egy iskolai projekt keretén belül dobta fel kicsit ez egyik buszmegálló életét.

Fogott egy bárpultot, székeket, kávét, koktélokat és megnyitotta a világ első “First Class” buszmegállóját. Ahol természetesen mindent ingyen kínált.

A projekt célja az volt, hogy az egyik legunalmasabb hétköznapi szituációban is boldogabbá tudja varázsolni a buszra várakozó embereket. Szerintünk sikerült neki.

Egy szintén érdekes buszmegálló projekthez el kell repülnünk Japánba, ahol 2018-ban elkészítették a világ első 3D-s nyomtatással készült megállóját.

A létesítmény tökéletesen megfelel a funkciójának, megvédi az utasokat az eső elől és még ülni is lehet benne. Esztétikai értéke azonban nem túl magas, maga a koncepció még nagyon gyerekcipőben jár.

Ebben a buszmegállóban kicsit sem bánnánk ha késne a busz 2

A projekt a kínai WinSun céghez kötődik, mely Dubajban korábban megcsinálta a világ első 3D-s nyomtatással készült irodáját. A buszmegálló utasváró pavilonjának oldalait, alját, illetve tetejét ugyanakkor a Big Delta óriás 3D printerével készítették el, mert használatával akár kisebb épületeket is egyszerűen létre lehet hozni.