Akárcsak más 11 éves gyerek, úgy Sterling Backus fia is sokat játszik autós videójátékokkal, ahol számtalan sportautót próbálhat ki a virtuális térben. Xandert azonban egy fogta meg nagyon, mégpedig a Lamborghini Aventador. Ez azonban kevesek számára elérhető álom, hiszen az olasz gép borzalmasan drága. Ez azonban nem tartotta vissza az apa-fia párost, hogy álljon egy a garázsban.

Sterling nagyjából hét éve foglalkozik 3D nyomtatással, mely roppant izgalmas és rengeteg területen jól hasznosítható technológia. Az orvostudománytól kezdve az egyszerű háztartási kellékek gyártásán át egészen az autóiparig rengeteg területen használják egyre nagyobb számban. Egyes szerkezetek ma már otthoni felhasználásra is elérhetőek. Backus-ék elhatározták, hogy – ha nem is engedhetik meg maguknak az igazit – nyomtatnak egy Lamborghinit otthonra.

3D nyomtatóval építenek Lamborghinit egy garázsban 2

Eddig kicsit több mint egy évet dolgoztak az autón, mely egy térvázra épül és hajtáslánc még nincs benne, de a fékek és a futómű elemei már a helyükön vannak. Kerekeken már egyértelműen kiadja a Lamborghini Aventador formáját. Néhol vannak egyedi részletei, de ha már lehetőségük van olyat nyomtatni, amilyet szeretnének, akkor miért is ne.

3D nyomtatóval építenek Lamborghinit egy garázsban 3