1962-ben az essexi rendőrség, hogy tartani tudja a lépést a rosszfiúkkal és az egyre gyorsabb járgányaikkal, kapott egy Triumph TR4-est. A kétüléses, lehajtható tetejű autó korának rettegett bűnüldöző járművévé vált. A 2,2 literes, négyhengeres motor 100 lóerős teljesítményre volt képes, csúcssebessége pedig 177 kilométer/óra volt.

Te is megveheted az angol rendőr-roadstert 1

Te is megveheted az angol rendőr-roadstert 2

A 0-100-as sprintet valamivel 10 másodperc felett abszolváló autóval könnyen utol lehetett érni a körözött személyeket még úgy is, hogy 1934 és 1967 között csak a lakott területeken volt érvényben sebességkorlátozás (30 mérföld/óra), az országutakon annyival lehetett menni, amennyit a technika és a józan ész engedett.

Te is megveheted az angol rendőr-roadstert 3

A rendőrautóra úgy vigyáztak Essexben, mint a szemük fényére, de a helyrepofozás azért ráfért ennyi idő után, és 2013-ban teljes felújításon esett át a kocsi. A TR4-es július 24-én kerül kalapács alá Buxtonban, a H&H Classics aukcióján.

Te is megveheted az angol rendőr-roadstert 4

A legalább 60 ezer fontot (21,7 millió forintot) érő Triumphot jókora szerencsével akár sokkal olcsóbban is megvásárolhatja az új tulajdonosa, ugyanis nincs kikiáltási ár, így konkrétan egy fontról indulhat a licit. Az érdeklődés azonban valószínűleg nagy lesz az autó iránt, ami a képeket elnézve nem is csoda.

Te is megveheted az angol rendőr-roadstert 5

Te is megveheted az angol rendőr-roadstert 6

A TR4-esből 1961 és 1965 januárja között 40253 darab készült a szigetországban. A szolgálati jármű csak később kapta meg az olyan elengedhetetlen tartozékokat, mint a rádió, a sziréna és a rendőrlámpák, de eleinte még biztonsági öv sem volt az autóban. Emiatt egy-egy üldözésnél igencsak kapaszkodni kellett, hogy ki ne repüljön senki a tetőn.

Te is megveheted az angol rendőr-roadstert 7

Te is megveheted az angol rendőr-roadstert 8

Te is megveheted az angol rendőr-roadstert 9