Olvashatunk, filmet nézhetünk, dolgozhatunk vagy szundíthatunk, miközben az autó fejlett érzékelői és vezérlői segítségével biztonságosan, emberi beavatkozás nélkül eljuttat bennünket úti célunkhoz: ezt ígérik az önjáró autók tíz-tizenöt éves távlatban.

Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 1
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 2

Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal

Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal

Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 18
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 19
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 20
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 21
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 22
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 23
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 24
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 25
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 26
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 27
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 28
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 29
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 30
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 31
Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 32
Fotó megosztása:

Egy koreai tervező szerint kimaradt a lehetőségek közül egy rendkívül fontos tevékenységi forma, és gyorsan orvosolta is a hiányt. Nem, nem a szexre gondolt, hanem a tisztálkodásra: Hanbeom Lee szerint fürdőkamrát lehetne elhelyezni a városi autonóm járművekben.

Onsen névre keresztelt prototípusa nem hosszabb négy és fél méternél, mégis elfért rajta egy giroszkópokkal stabilizált gömb, ami feltölthető vízzel, a benne lévő ülések pedig masszázsfunkciósak, így akár pezsgőfürdőzve utazhatunk végig a városon.

Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 33

Egy korai vázlaton napozóterasz szerepelt a nyitott külső ülés helyén. Ez sem rossz ötlet, de csak álló helyzetben használható

Van persze néhány probléma a dizájnnal. Ez egyik, hogy honnan veszi, és hova engedi le a vizet a kocsi. A másik, hogy hol öltözhetünk át fürdőruhából utcaiba. Ezekre a kérdésekre tudja a választ a tervező: szerinte fürdőszolgáltatásként lehetne igénybe venni az autót, ami diszkréten romantikus helyszínekre viszi el a pancsolni vágyó párokat. Még ha ezt a magyarázatot el is fogadjuk, a legfontosabb kérdés akkor is hátra van: mit szól az autó a medencét megtöltő 2-300 liternyi víz folyton lötykölődő tömegéhez?

Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 34

Romantikus utazás a kedveseddel egy guruló jacuzziban

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk menet közben fürdőzni. Sőt, már ki is találtuk ennek a módját: kattints ide, és nézd meg a Vezess exkluzív mobil medencéjét.