Olvashatunk, filmet nézhetünk, dolgozhatunk vagy szundíthatunk, miközben az autó fejlett érzékelői és vezérlői segítségével biztonságosan, emberi beavatkozás nélkül eljuttat bennünket úti célunkhoz: ezt ígérik az önjáró autók tíz-tizenöt éves távlatban.

Egy koreai tervező szerint kimaradt a lehetőségek közül egy rendkívül fontos tevékenységi forma, és gyorsan orvosolta is a hiányt. Nem, nem a szexre gondolt, hanem a tisztálkodásra: Hanbeom Lee szerint fürdőkamrát lehetne elhelyezni a városi autonóm járművekben.

Onsen névre keresztelt prototípusa nem hosszabb négy és fél méternél, mégis elfért rajta egy giroszkópokkal stabilizált gömb, ami feltölthető vízzel, a benne lévő ülések pedig masszázsfunkciósak, így akár pezsgőfürdőzve utazhatunk végig a városon.

Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 2

Egy korai vázlaton napozóterasz szerepelt a nyitott külső ülés helyén. Ez sem rossz ötlet, de csak álló helyzetben használható

Van persze néhány probléma a dizájnnal. Ez egyik, hogy honnan veszi, és hova engedi le a vizet a kocsi. A másik, hogy hol öltözhetünk át fürdőruhából utcaiba. Ezekre a kérdésekre tudja a választ a tervező: szerinte fürdőszolgáltatásként lehetne igénybe venni az autót, ami diszkréten romantikus helyszínekre viszi el a pancsolni vágyó párokat. Még ha ezt a magyarázatot el is fogadjuk, a legfontosabb kérdés akkor is hátra van: mit szól az autó a medencét megtöltő 2-300 liternyi víz folyton lötykölődő tömegéhez?

Városi kisautó fedélzeti fürdőkáddal 3

Romantikus utazás a kedveseddel egy guruló jacuzziban

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk menet közben fürdőzni. Sőt, már ki is találtuk ennek a módját: kattints ide, és nézd meg a Vezess exkluzív mobil medencéjét.