“Ma voltam Miskolcon, ezt az előzést sikerült rögzítenem. Mi a véleményed róla? Ki volt a hibás?” – tette fel nekünk a kérdést Balázs, az alábbi videó kapcsán.

Mivel azt nem tudni, hogy mennyivel közlekedtek az autók, akiket elég lendületesen kielőzött az Audi, ezért a gyorshajtást, mint olyan, zárjuk is ki. A következő dolog, ami nagyon fontos, a párhuzamos közlekedés, szóval az Audi előzhet jobbról, a Ford pedig haladhat a belső sávban.

Ami viszont érdekes, hogy a puttonyos kisteher már azelőtt elkezd áthúzódni a bal oldali sávba (ha jól, látjuk index nélkül), mielőtt az Audi odaér, szóval ezt már látnia kellett volna a német limuzin vezetőjének és a fékre lépni, hogy elkerülje a balesetet. Ehelyett még jobban bebújik a teherautó mellé, aki egyértelműen nem látta az Audit, valószínűleg holttérben volt. Ezek után pedig megtörténik a koccanás, érthetetlen módon az audis elég keményen ráhúzza a kormányt a teherautóra.

Ebben az esetben szerintünk mindkét autós hibázott: az audis figyelmetlen és talán túl agresszív volt, a kisteherautó vezetője szintén nem figyelt, plusz nem is jelezte sávváltási szándékát.

Szerinted ki volt a hibás?
Az audis
33% (640)
A kisteherautó sofőrje
17% (341)
A fordos
3% (65)
A kamerás autó
5% (94)
Nem tudom, kérem kapcsolja ki
4% (70)
Az audis és a kisteherautó sofőrje is
38% (749)