Ma már nincs divatja az egyterűknek és családi kisbuszoknak, pedig nem léteznek ezeknél jobb helykihasználású és praktikusabb autók arra az esetre, ha sok holmit kell több gyerkőccel együtt cipelni. Vagy netán bevásárolni, esetleg költözni. Ezekben a guruló dobozokban minden elfér és mindennek megvan a maga helye. Ám a vezetési élmény és a dinamizmus sok esetben nem jár velük, ami talán nem is baj, ha az ember mögött ott a család. Pedig mindannyian tudjuk, melyik a tökéletes családi autó:

8 családi kisbusz, amivel nehezebb elkésni a suliból 1

Ám mivel a Renault Espace F1 nem kapható, ezért ideje más megoldás után nézni. Szerencsére az autóiparban minden igényre van válasz, így az erős kisbuszból is akad:

Mazda MPV

8 családi kisbusz, amivel nehezebb elkésni a suliból 2

2000-ben jelent meg a második generációs Mazda MPV, mely doboz formájával hatalmas belteret sejtet. Bár a motortérben akár 200 lóerős, 3 literes, V6-os is lakhat, a csúcsot mégis a 2,3 literes, turbós, négyhengeres jelenti 272 lóval. Habár bőven 10 másodperc feletti százas sprinttel ma már egyik sem tűnik igazán gyorsnak.

Renault Grand Scenic II

8 családi kisbusz, amivel nehezebb elkésni a suliból 3

Ha egyterűről van szó, akkor a franciáknak bőven van mit villantaniuk. A Grand Scenic II széles motorválasztékával, tágas utasterével és rengeteg okos tárolórekeszével az egyik legjobb családi autó. Kapható volt 2 literes, négyhengeres turbómotorral is, mely távoli rokonságban áll a Megane RS-sel is. 163 lóerő és 270 Nm repíti 8,7 másodperc alatt 100-ra a családi dobozt.

Chrysler Town & Country S

8 családi kisbusz, amivel nehezebb elkésni a suliból 4

Amerikában még mindig nagyon népszerűek a méretes családi kisbuszok, melyekből számtalan gyártó több változatot is kínál. Ez a fekete itt a Chrysler Town & Country S, melyben a 3,6 literes, Pentastar V6-os dolgozik 283 lóerővel és 353 Nm nyomatékkal, hozzá 6 sebességes automata váltó társul. 8 másodperces gyorsulásra képes a hatalmas kisbusz.

Toyota Sienna AWD

8 családi kisbusz, amivel nehezebb elkésni a suliból 5

Természetesen a Toyota is képviselteti magát a kisbuszok népes piacán, Amerikában. A Sienna kérhető akár összkerékhajtású változatban is. Motorja 3,6 literes, V6-os, hozzá 8 sebességes automata váltó jár. A 296 lovas, 2,2 tonnás Sienna 7 másodperces gyorsulásával a leggyorsabb a piacon.

Opel Zafira OPC

8 családi kisbusz, amivel nehezebb elkésni a suliból 6

Cseppet sem rejti sportos énjét a Zafira OPC, mely módosított lökhárítóival, feltűnő kék színével jelzi, hogy a legizmosabb családi Opel közeledik. A motortérben 2 literes négyhengeres lakik, turbófeltöltővel, így 240 lóerőt hoztak ki belőle, ami mellé 320 Nm nyomaték társul. 7,7 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége 230 km/óra.

Ford S-Max

8 családi kisbusz, amivel nehezebb elkésni a suliból 7

A Ford két típust is kínált a családi autóra vágyók számára, a Galaxy sportosabb testvére lett az S-Max, mely nagy testben hozza a sportos vezethetőséget. A Focus RS-ben is használt 2,5 literes, 5 hengeres turbómotort itt 220 lóerőre lőtték be, mely 7,9 másodperc alatt gyorsítja 100-ra az S-Maxot, ha apuka ügyesen bánik a 6 gangos kéziváltóval.

BMW 220i Gran Tourer

8 családi kisbusz, amivel nehezebb elkésni a suliból 8

Köztünk van már egy ideje a BMW egyterűje, mely a nagy divathullám után jelent meg, mégis sikeres modell lett belőle. Az első keresztmotoros, elsőkerék-hajtású BMW ez, melynek 220i Gran Tourer változata 7,6 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Ez a 192 lovas verzió is kérhető 7 személyes kivitelben.

Mercedes-Benz R63 AMG

8 családi kisbusz, amivel nehezebb elkésni a suliból 9

Minden idők legbitangabb családi autója kétségkívül a Mercedes-Benz R63 AMG. A típus gyártása mellett semmilyen racionális érv nem szólt, mégis megcsinálták. Persze később belátták, hogy nem túl gazdaságos az R63 AMG. Ellenben a világ gazdagabb lett néhány 6,2 literes, 510 lovas V8-as motorral szerelt egyterűvel. Az összkerékhajtású kisbusz 4,6 másodperces gyorsulással és 250 km/órában korlátozott sebességével szolgálja, hogy mindenhová időben odaérjen a család.