Úgy tűnik, a McLaren az egyetlen prémium autógyártó, amely nem szándékozik szabadidőjárművel bővíteni palettáját; a Lamborghini és a Porsche már megtette, az Aston Martin a célegyenesben jár, és a Ferrari vezérkara is megszavazta a crossover modell fejlesztését. A tömegpiaci gyártóknál egy másik trend érvényesül: korábbi sportmodelleket alakítanak át crossoverré. A sort a Mitsubishi Eclipse kezdte, de hamarosan érkezik a Ford Puma, sőt, talán a Mustang is.

Terepjárót faragnak a Toyota Suprából? 1

A frissen bemutatott Suprával kapcsolatos gyártói tervekről már írtunk korábban, azok között nem szerepelt a szabadidőjármű – és szerintünk ez így is van jól. Ugyanakkor a Toyota is a piacról él, és ha elsöprő érdeklődés mutatkozna egy emelt hasú sportmodelljük iránt, nyilván megépítenék.

Ha igen, az valahogy úgy nézhetne ki, mint ahogy az orosz AvtoRevju grafikusa elképzelte – legalábbis, ha fantáziátlanul állnak hozzá a dologhoz. Ha van egy kis képzelőerejük, radikálisabb megoldáshoz folyamodnak, mint tette azt a Rain Prisk nevű virtuális tuningmester is.

Terepjárót faragnak a Toyota Suprából? 2

A magunk részéről még mindig jobban örülnénk egy kabrió (targa) Suprának, de ha így kell lennie, legyen így – de esetleg ne CVT-váltós hibrid hajtásláncot szereljenek az autóba.

Amúgy meg a sorhatos Supra-motor kiválóan alkalmas terepjárásra – igaz, az alábbi videón az előző (Mk4) Supra 3,0 literes turbómotorjával szerelt Hilux csapat a sárban.