“Nem szokásom fotózni, viszont ma olyat láttam, amit még sohasem: egy Volvo-nak beragadt a gázpedálja. Full fordulatszámon pörgött a motor, a tulajdonosok nem tudtak mit kezdeni vele, úgyhogy megmondtam nekik, hogy kell áramtalanítani a verdát, úgy sikerült csak leállítani. Elég félelmetes volt, főleg, hogy a tulaj beült és megpróbálta ilyen füstben kulccsal leállítani” – írta a videó feltöltője.

Persze inkább az a valószínűbb, hogy a turbó hibásodott meg és így kezdte elégetni az olajat a motor. Ha a motor leállíthatatlanul pörög a halál felé, akkor az oxigént kell elvonni az égéstől, ebben az esetben a motor szívócsövét kell betömni valamivel. Ha nincs más kéznél, ez lehet egy eléggé nagy ruhadarab is, amit a motor nem tud beszippantani. Levegő nélkül az égés megszűnik és a motor leáll. Szerintünk a motorolaj öngyulladásos égésén az áramtalanítás nem segít, a levegő-utánpótlás megszüntetése viszont igen.

A Kisalföld.hu egyik olvasója is épp a helyszínen volt, és azt írja, hogy szerencsére senki nem sérült meg és végül sikerült leállítani a Volvót.

Hasonló estet láthatunk az alábbi videón is: