1989 májusától 1997-ig több mint 400 ezer darabot adtak el a Mazda MX-5-ös első generációjából. A típus idén ünnepli harmincadik születésnapját, de az apró roadster nem csak ezért felkapott. A Miata mindig a legnépszerűbb élményautók között szerepel, hiszen a japánok egy meglévő receptet csiszoltak tökéletesre. A könnyű sportkocsi alatt igényes futómű van, motorból sem kell neki hatalmas az 1 tonna alatti súlyához. Az MX-5-ösnek számos limitált kiadása volt, az eBay-en árult, kevés kilométert futott NA is épp egy közülük.

26 év alatt 15 ezer kilométert futott ez a ritka MX-5-ös 1

1993-ban 1505 darabot készítettek a Mazda MX-5 Limited Edition-ből, amit jól felismerhetővé tesznek a kiegészítők. Mind közül talán a legszebbek a 14 colos BBS felnik, de kapott légterelőt az első lökhárító alá, valamitn hátsó spoliert is. A fekete színű autóhoz merész, vörös belteret párosítottak, amiben a középkonzol nagyon hitelesen hozza a ’90-es évek hangulatát. A műfabetétből figyelő fekete klímakonzol és az ezüst hifi párosa megmosolyogtató részlet. Talán csak a kormány lóg ki a képből, egy Nardit mindenki szívesebben látna az autóban.

26 év alatt 15 ezer kilométert futott ez a ritka MX-5-ös 21

A bukólámpák mögött 1,6 literes, négyhengeres szívó benzinmotor dolgozik, mely 115 lovas teljesítményével és 135 Nm nyomatékával repíti a kis roadstert. Hozzá remek, ötfokozatú kéziváltó csatlakozik és a limitált szériás modell esetében önzáró differenciálmű is. Kicsit több mint 5,1 millió forintnak megfelelő összeget kérnek érte.

26 év alatt 15 ezer kilométert futott ez a ritka MX-5-ös 22