Új-Zélandra olyan heves esőzés csapott le, hogy több folyó is megáradt. A Déli-szigeten lévő Franz Josef település közelében tekergő Waiho folyó egyik hídját szó szerint elmosta az áradás, amiről videó is készült.

De a hidak nemcsak egy áradástól omolhatnak össze, a szél is tud pusztítást okozni. Az 1940-ben épített Gallopping Gertie híd (USA) négy hónappal felavatása után az erős szél okozta belengés és a rezonancia miatt leszakadt.

Minden merev testnek vannak saját rezgései. Ha a külső rezgések olyan frekvenciájúak, amelyek közel esnek a testek rezgési frekvenciájához, akkor fellép a rezonancia jelensége. A külső rezgés gerjeszti, fokozza a sajátrezgés kitérésének mértékét. A rezgés amplitúdója növekedésének oka, hogy a külső gerjesztés által az adott rendszerbe egy-egy kitérés ideje alatt bevitt kis energiaadagok fokozatosan összegződnek, és egyre nagyobb rezgési amplitúdót (kilengést) okoznak.

A Tacoma-híd esetében a széllökések frekvenciája a híd sajátfrekvenciájának közelébe esett, és néhány órás külső gerjesztés után a szél olyan mértékű kilengést okozott, hogy a híd leszakadt.