1976-ban, az Oxford közelében lévő Kidlington városában alapította a Tom Walkinshaw Racing mérnöki vállalatot és versenycsapatot – bizonyára nem fog meglepni senkit – Tom Walkinshaw. Kezdetben olyan gyártóknak készítettek munkákat, mint a Mazda vagy a Rover, aztán beszálltak a versenysportba, később pedig a Jaguarral alakult ki szoros kapcsolat, melynek egyik gyümölcse ez az 1986-os XJ12-es.

Ebből összesen harminc példány készült és csupán két darab került az Egyesült Államokba. Ezt a konkrét példányt, melyet most Los Angeles-ben hirdetnek, a profi golfozó, John Woodhall rendelte meg. A több mint harminc éves angol limuzinban csupán 65600 kilométert van most és remek állapotúnak hirdetik. Az autón jól láthatóak a TWR átalakításai, így a sportosabb első és hátsó lökhárítók, az üvegszáles küszöbborítás, valamint hátsó szárnyat és színre fújt Speedline felniket kapott, amik mögött Bilstein legéscsillapítók figyelnek.

Igazi ritkaság ez a TWR reszelte angol limuzin 2

A motor ebben az esetben 5,3 literes, V12-es, mely alapból is 295 lóerőt produkál 5500-as fordulatnál, mellé 432 Nm nyomatéka van. Független felfüggesztés és önzáró differenciálm teszi igazán jól vezethetővé a majdnem 5 méter hosszú, közel 2 tonnát nyomó limuzint. Álló helyzetből 8,3 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra és akár 230 km/órával is száguldhat. 7,2 millió forintnak megfelelő összeget kérnek az autóért, mely hiába ritkaság. Kevésbé ismert típus egy kevesek számára népszerű színben.

Igazi ritkaság ez a TWR reszelte angol limuzin 3