A legtöbbünk fiatalkorában mindenét odaadta volna, hogy legyen egy valamirevaló autója, legyen az akár egy régi Zsiguli, BMW vagy esetleg a szüleink járgánya. Vannak olyan emberek, akiknek be is teljesül ez az álma, és a megspórolt kis pénzéből vesz valamit, vagy szerencsésebb esetben ajándékba kap valami olcsó, nyüstölhető vasat.

És vannak azok, akik Porschét kapnak. Igaz, ez valószínűleg egy igen kicsi részhalmaz, de pont beleesik a 18 éves Timo Lehner. A német srác nagyon szerencsésnek érezheti magát, ugyanis nagykorára egy 1979-es Porsche 911 SC-t kapott. Az apja, Bernd Lehner még a fiú kiskorában vette meg az autót, melyet sikerült kiváló állapotban megőriznie.

Irigykedve nézzük a 18 éves srác születésnapi ajándékát 1

Az autó nevében az SC rövidítés a Super Carrera jelzőre utal. Az 1978-ban megjelent sima 911-es továbbfejlesztett verziójában a kétliteres hathengeres motor helyett egy háromliteres dolgozik 180 lóerős teljesítménnyel. Az alumíniumblokk és környékének hőmérsékleti egyensúlyáról ekkor még léghűtés gondoskodott.

Irigykedve nézzük a 18 éves srác születésnapi ajándékát 2

A tinédzserévei végéhez közeledő fiú nyilvánvalóan odavan az autóért, melynek helyrepofozásán az apa éveken keresztül dolgozott. „Mostmár végre a bal első ülésben ülhetek. Imádom!” – mondta a mérnöki pályát választó fiú, akinek van egy idősebb testvére, Robin. Neki sem kellett panaszkodnia 18. születésnapján, ő egy 1959-es Volkswagen Bogarat kapott.