Már megint a Mad Max-párhuzam, de nincs más, annyira adja magát. Az oroszoknál öreg UAZ-ból tákolt komp jár, van, aki kályhát eszkábál a Moszkvicsba, mert fázik, mások fagázzal hajtanak autókat. Színes kis világ a miénk, aminek a másik végén ott ülnek az arab olajsejkek, végtelen erőforrással, hatalommal és egy tízkerekű, guruló monstrummal, ami egyértelműen a legutóbbi Mad Max-film, a Fury road főgonoszának stílusában készült.

Az elkövető ezúttal is a furcsa járműveiről híres “Szivárványsejk” volt, vagyis Hamad bin Hamdán Ál Nahján, aki rengeteg elképesztő kreálmánnyal lepte már meg magát. A kerék- és méretlicit erős a Közel-Keleten, a hatkerekű Mercedes G-osztály már nem menő, így Hamad sejk úgy döntött, mindenkire rálicitál, és megépíti saját Gigahorse-át.

Leesik az állad, amikor meglátod mozgásban a sejk új játékszerét 1Leesik az állad, amikor meglátod mozgásban a sejk új játékszerét 2Leesik az állad, amikor meglátod mozgásban a sejk új játékszerét 3

Az építés alapja egy Oshkosh M1075-ös katonai teherautó volt, amit az amerikaiaktól vettek, majd némi kalapálás, hegesztés árán elkészült a guruló krómhajó, 10,8 méter teljes hosszal, 3,2 méteres magassággal és 2,5 méter szélességgel. Mindehhez nagyjából 24 tonnás tömeg tartozik, a mozgásról pedig egy 15,2 literes, 600 lóerős, soros hathengeres Caterpillar dízelmotor gondoskodik.

Immortan Joe is elismerően füttyentene a látványtól, már ha a légzését biztosító maszk mögött tudna fütyülni.

Leesik az állad, amikor meglátod mozgásban a sejk új játékszerét 4