Legyen az digitális szerepjáték, novella, mozi, képregény, ha a téma egy világégés utáni környezetben játszódik, akkor mindig van egy polihisztor ezermester, aki pár alkatrészből lánggal, kalapáccsal, képzelőerővel valami használható járművet tákol.

Ez a világ annyira vonzó, hogy az amerikai Mad Max-rajongók saját fesztivált rendeznek, ahol a film stílusában tákolt verdákkal veretnek, természetesen megfelelő, szegeccsel, bőrrel gazdagon díszített jelmezekben.

Oroszországban is akad bőven hajmeresztő rozsdás bontószökevény, csakhogy ott nem kedvtelésből épülnek Ladából lánctalpas hójárók, nagy terheket mozgató csettegők. A szükség szüli ezeket a szerkezeteket, mint ahogy ezt a képeken szereplő kompvontatót is.

Mad Max világa már eljött, csak Ausztrália helyett az oroszoknál 1Mad Max világa már eljött, csak Ausztrália helyett az oroszoknál 2Mad Max világa már eljött, csak Ausztrália helyett az oroszoknál 3

Ez a képregény lapjaira kívánkozó csoda egy UAZ és egy katonai BMK-130-as vontatócsónak egyesítéséből jött létre, mindkettőről messziről lerí, hogy sokat látott darabok. Gyakorlatilag ócskavasnak tűnnek, de muszáj életben maradniuk, különben megáll a komp, és ezzel együtt megáll az élet is Kamizjaki járásban az Asztraháni területen.