Hihetetlen, de a Porsche Carrera GT már 15 éves és épp ezért már jogosult a márka klasszikusainak járó kezelésekre, aminek keretében nem csupán felújítják az autót, de a tulajdonos kérésének megfelelően személyre is szabják. Kevesek olyan merészek, hogy bevállalják az utóbbit, de az eredetileg ezüst Carrera GT tulajdonosa nem volt szívbajos, kiadta az utasítást a Porschénak, hogy a ’70-es évek stílusában kapjon új ruhát az autó.

Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t 1
Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t 2

Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t

Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t

Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t 11
Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t 12
Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t 13
Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t 14
Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t 15
Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t 16
Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t 17
Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t 18
Fotó megosztása:

A tőlük elvárható részletességgel kezdtek neki a munkának, tehát mindenek előtt elemeire szedték szét az autót, megvizsgálták az alkatrészeket és egyes darabokat felújítottak, másokat kicseréltek. Ha már így történt, akkor a kedves tulajdonos válaszottt egy új színt a régi kínálatból, hogy tökéletes legyen az 1970-es évek hangulat. A sötétzöld metál ráadásul sosem volt rendelhető a Carrera GT-hez és tökéletesen passzol hozzá az arany típusjelzés is. A beltér sem maradt érintetlen, itt kockás kárpit és vörös bőr jelent meg a karbon és a natúr fabetétek mellett. A szénszálas elemek közül többet kicseréltek, mert néhány megsárgult már.

Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t 19

A legkülönlegesebb elem azonban kétség kívül a felni, melyet szintén múltidéző formában tálaltak újra. Az öt küllő arany színt kapott, a peremét azonban felpolírozás helyett – ami gyengítené a szerkezetét – vékony ezüstréteggel vonták be és színtelen lakkal tették ellenállóvá. Így egészen új stílusa lett a 620 lovas, 5,7 literes V10-es motorral szerelt szupersportautónak.

Retrós stílusban építette újjá a Porsche ezt a Carrera GT-t 20