Egyre nagyobb teret hódít magának a drift és ennek az oroszok sem tudnak ellenállni egy ideje, ezért megalkották saját bajnokságukat, melyre minden évben újra rácsodálkozunk, mert van miért. A fagyos Szibédiában, egész pontosan Krasznojarszk városában rendezik meg a Téli Drift Bajnokságot, ami tele van retró orosz géppel és ettől rettentő királyul néz ki. Az arányokat jól mutatja, hogy 78 induló autóból 74 darab Lada.

Jégen driftelő orosz Ladáknál nincs ma menőbb 1
Jégen driftelő orosz Ladáknál nincs ma menőbb 2

Jégen driftelő orosz Ladáknál nincs ma menőbb

Jégen driftelő orosz Ladáknál nincs ma menőbb

Jégen driftelő orosz Ladáknál nincs ma menőbb 6
Jégen driftelő orosz Ladáknál nincs ma menőbb 7
Jégen driftelő orosz Ladáknál nincs ma menőbb 8
Fotó megosztása:

A minusz 40 fokos hidegben azért embert és gépet is igazán megviselné ez a verseny, de az oroszok jóval keményebbek ennél. Réteges öltözködéssel és rengeteg tartalék akksival a fényképezőgépekbe készülnek. A legtöbben nagyjából 150 ezer forintnyi pénzért vásárolt Ladákat kezdenek el átalakítani csatára, de a gépek között igazán nagy a szórás. Egyesek még az aerodinamikával is komolyan foglalkoznak, hatalmas szárnyakat szerkesztenek az autókra.

Jégen driftelő orosz Ladáknál nincs ma menőbb 9

Kénytelenek folyamatosan melegen tartani a technikát és persze önmagukat is, így meg nem erősített források szerint nem csupán az autók folyadékai mellé kerül némi vodka is. Azt mondják, hogy a téli drift leglényegesebb eleme a gumi, az autó elhanyagolható, ők például 14 colos Nokian Hakkapeliitta 8 gumikat használnak.

Rengeteg képet és infómorzsát találhatsz korábbi cikkünkben vagy a Speedhunters-en! Előbbihez katt ide, utóbbihoz pedig ide!