Egyre nagyobb teret hódít magának a drift és ennek az oroszok sem tudnak ellenállni egy ideje, ezért megalkották saját bajnokságukat, melyre minden évben újra rácsodálkozunk, mert van miért. A fagyos Szibédiában, egész pontosan Krasznojarszk városában rendezik meg a Téli Drift Bajnokságot, ami tele van retró orosz géppel és ettől rettentő királyul néz ki. Az arányokat jól mutatja, hogy 78 induló autóból 74 darab Lada.

A minusz 40 fokos hidegben azért embert és gépet is igazán megviselné ez a verseny, de az oroszok jóval keményebbek ennél. Réteges öltözködéssel és rengeteg tartalék akksival a fényképezőgépekbe készülnek. A legtöbben nagyjából 150 ezer forintnyi pénzért vásárolt Ladákat kezdenek el átalakítani csatára, de a gépek között igazán nagy a szórás. Egyesek még az aerodinamikával is komolyan foglalkoznak, hatalmas szárnyakat szerkesztenek az autókra.

Jégen driftelő orosz Ladáknál nincs ma menőbb 2

Kénytelenek folyamatosan melegen tartani a technikát és persze önmagukat is, így meg nem erősített források szerint nem csupán az autók folyadékai mellé kerül némi vodka is. Azt mondják, hogy a téli drift leglényegesebb eleme a gumi, az autó elhanyagolható, ők például 14 colos Nokian Hakkapeliitta 8 gumikat használnak.

Rengeteg képet és infómorzsát találhatsz korábbi cikkünkben vagy a Speedhunters-en! Előbbihez katt ide, utóbbihoz pedig ide!

Forrás: speedhunters.com