Szibéria középső részén borzalmasan hideg van, de az oroszok keményebbek annál, hogy ez visszatartsa őket attól, hogy remekül szórakozzanak. Hat évvel ezelőtt szervezte meg az első Téli Drift Bajnokságot Arkagyij Caregrácev a hóval borított, teljesen fehér pályán. Tömve van orosz gépekkel a mezőny, végeláthatatlan sorban állnak az autók, a legtöbb természetesen Lada, de akadnak meglepő gépek is.

Moszkvától nagyjából 4000 kilométerre fekszik a Red Ring, melyen maximum nagyjából 100 km/órás sebesség megengedett, de a havas pályán ez éppen elég is. Folyamatosan melegen tartják a motorokat és a pályára is szalomozva hajtanak fel, hogy ne fagyjanak össze az alkatrészek a szörnyű cidriben. Több mint 60 versenyző szeretett volna indulni, de az orvosi ellenőrzés után kevesebb mint 50 tudott rajthoz állni. A fagyás ellen bizonyára nem csak az autók néhány folyadékához öntöttek némi vodkát.

Hóban driftelő Ladáknál nincs ma menőbb 1
Hóban driftelő Ladáknál nincs ma menőbb 2

Hóban driftelő Ladáknál nincs ma menőbb

Hóban driftelő Ladáknál nincs ma menőbb 8
Hóban driftelő Ladáknál nincs ma menőbb 9
Hóban driftelő Ladáknál nincs ma menőbb 10
Hóban driftelő Ladáknál nincs ma menőbb 11
Hóban driftelő Ladáknál nincs ma menőbb 12
Fotó megosztása:

Nagy a szórás az autók között, vannak szépre épített verdák és alacsony költségvetésből készülő, házilag tákolt darabok is. A lényeg úgyis a keresztben autózás, amihez tökéletes társ a szerencsés felépítésű Lada, hiszen a hosszmotoros, hátsókerék-hajtású autóból könnyű versenyzésre alkalmas járművet faragni.

A hóban driftelő orosz Ladákról rengeteg szép képet nézegethetsz a Speedhunters-en, katt ide!