Az Akhtar család már lefekvéshez készülődött december 25-én hajnalban, amikor a gyerekek egyszer csak sikoltozni kezdtek: Felgyújtották anya kocsiját! A családfő kirohant az utcára, és pokoli látvány fogadta: méteres lángok csaptak fel a ház előtt parkoló Peugeot-ból. Azt még látta, ahogy elhajt egy kocsi, de a lángok miatt nem tudott utánuk futni.

A tűzoltók tíz perc múlva a helyszínen voltak, és eloltották a tüzet, de az autó menthetetlen volt.

Az áldozat később visszanézte a felvételt, amit otthonuk biztonsági kamerája rögzített: ezen jól látható, amint két férfi módszeresen körbelocsolja gyúlékony anyaggal az autót, majd betörik az oldalablakot, belülre is öntenek a folyadékból, és végül egy fáklyát az ablakon bedobva lángra lobbantják az autót.

A környéken élők szerint mindennaposok az ilyen és ehhez hasonló atrocitások, szemetet dobálnak be az udvarukba, használt bútorokat égetnek az utcán, életveszélyesen megfenyegetik az ott élőket, ám a rendőrség állítólag tehetetlen.

A gyújtogatók rendszámát rögzítette a videofelvétel, azt átadták a rendőrségnek, de egyelőre nem tudni, mihez kezdenek vele.