Minden idők legmenőbbje volt Steve McQueen, az amerikai színész, producer és autók iránt elkötelezett benzinvérű. Először 1953-ban szerepelt fimben, a legtöbben viszont a zöld Ford Mustang volánja mögül ismerik a San Francisco-i zsaru című filmből, ami nekünk csak Bullitt marad örökké. A Wikipédia szócikke szerint 1980-ban szerepelt utoljára filmben és mivel ekkor tudta meg, hogy rákos, ezért pontosan tudta, hogy ez lesz élete utolsó alakítása. A vadász című filmben pontosan ugyanúgy rosszfiút alakított, mint az első szerepében.

Ebben a filmben Ralph Thorsont alakítja, aki fejvadászként bűnözőket üldöz és ezért egészen messzire is elmegy, de ezúttal rá fognak vadászni. A Pontiac Firebird Trans Am volánja mögött kivételesen nem egy kifejezetten ügyes sofőrt alakít. A bérelt autó végül felrobban, melyet aztán a kölcsönzősökhöz már tréleren visznek vissza. A forgatáshoz hat darab Trans Am-et biztosítottak, amiből kettő megsemmisült. Mivel elsőre nem sikerült elég látványosra a robbanás, ezért a következő alkalommal már jelentősen megváltoztatták az autó struktúráját, hogy jobban széthulljon.

Ez volt Steve McQueen utolsó filmes autója 2

Egy helyi farmer, Harold McQueen egyfajta fizettségként vitte el az egyik felrobbant Trans Am-et, de ez nem tetszett a Pontiacnak, akik attól féltek, hogy az autó újra az útra kerül egy felújítás után. Harold terve azonban pontosan ez volt, de előtte letette az autót a pajtájába és ott is hagyta negyven évre. Ez az autó most került elő a stúdió teljes dokumentációjával és a padlólemezen világosan látható módosításokkal. Azt azonba nem tudni, hogy az új tulajdonosnak mi a terve a filmtörténelem egy darabkájával.