1945-ben alapították a Saabot, mely aztán több tulajdonosváltás után 2012-ben szűnt meg végleg. A leghosszabb ideig a General Motors birtokolta a svéd autógyártó vállalatot, melyet sajnos a Spyker nem tudott megmenteni a csődtől. Bár azóta évek teltek el, mégis csak most került első tulajdonosához egy kései Saab 9-3-as kombi. Az autót Zanetti Omero & C adta át az olaszországi Pordenone-ban.

Az olasz vállalkozás korábban hivatalos Saab márkakereskedés volt, ezért akadt nekik egy 90 kilométert futott példány a Saab 9-3-as kombi változatából, ami jó eséllyel még újautó-illatot áraszt. A szőnyegeken például még ott figyel a gyári fólia, ahogyan a motortér is olyan tiszta, mintha most gördült volna le a szalagról. Ez a fekete fényezésű autó minden pontjára igaz. Az autó egyébként Vector felszereltségű, ami egészen magasnak számít. Automata klíma, félbőr ülések és ötküllős alufelnik teszik kellemesebbé.

Megvették az utolsó új Saabot 2

Az autó motorterében egy 130 lóerős, 1,9 literes TTiD4 nevű turbódízel motor dolgozik, melyhez hatgangos kéziváltó jár. A keveset futott Saab 9-3-as kombiért közel 11 millió forintnak megfelelő összeget adtak, ami elsőre merészségnek tűnik egy ilyen extrém alacsony futásteljesítményű, de nem igazán különleges autóért. Ám sosem lehet tudni, végül miből válik vágyott klasszikus.

Megvették az utolsó új Saabot 3