Az autót értő és szerető ember a legtöbb esetben azért vásárol modellautót, mert valamilyen emlék köti hozzá vagy épp kedveli a picikében is meggyőző kidolgozási minőséget, netán szeret a vitrin előtt álmodozni. Számos oka van annak, hogy ilyesmit vásároljunk, de erre a 18 karátos aranyból elkészített Ford GT-re nem sok mentség van. Egy aukciósház árulja a 18,5 centiméter hosszúságú modellt, melyért a becslések szerint valaki akár 11,5 millió forintnak megfelelő összeget is kicsengethet. Pedig azon kívül, hogy aranyból van, nem sok jót lehet elmondani az apróságról.

Az illesztései suták, a fényszórók búrájának hiánya legalább annyira feltűnő, mint az ablakoké és sajnálatos módon az anyaghasználat sem túl szerencsés, hiszen ebben a méretarányban egyszerűen lehetetlen olyan finomságokat kidolgozni, mint a diffúzor terelőlapjai. Külön mókás, hogy a gumi valóban gumiból van, ami eddig rendben is van, de a felnit már nem aranyból, hanem egy sokkal kevésbé nemes anyagból készítették: plasztikból.

Eszement ára van ennek az arany Ford GT modellnek 2

Bizonyára akad majd olyan elszánt gyűjtő, aki szeretne egy ilyet az íróasztalára, pedig ennyi pénzből bármennyi valóban szép Ford GT modellel gazdagodhatna. Netán aranyat is vásárolhatna kevésbé szokatlan formában.