Az autót értő és szerető ember a legtöbb esetben azért vásárol modellautót, mert valamilyen emlék köti hozzá vagy épp kedveli a picikében is meggyőző kidolgozási minőséget, netán szeret a vitrin előtt álmodozni. Számos oka van annak, hogy ilyesmit vásároljunk, de erre a 18 karátos aranyból elkészített Ford GT-re nem sok mentség van. Egy aukciósház árulja a 18,5 centiméter hosszúságú modellt, melyért a becslések szerint valaki akár 11,5 millió forintnak megfelelő összeget is kicsengethet. Pedig azon kívül, hogy aranyból van, nem sok jót lehet elmondani az apróságról.

Eszement ára van ennek az arany Ford GT modellnek 1
Eszement ára van ennek az arany Ford GT modellnek 2

Eszement ára van ennek az arany Ford GT modellnek

Eszement ára van ennek az arany Ford GT modellnek

Eszement ára van ennek az arany Ford GT modellnek 8
Eszement ára van ennek az arany Ford GT modellnek 9
Eszement ára van ennek az arany Ford GT modellnek 10
Eszement ára van ennek az arany Ford GT modellnek 11
Eszement ára van ennek az arany Ford GT modellnek 12
Fotó megosztása:

Az illesztései suták, a fényszórók búrájának hiánya legalább annyira feltűnő, mint az ablakoké és sajnálatos módon az anyaghasználat sem túl szerencsés, hiszen ebben a méretarányban egyszerűen lehetetlen olyan finomságokat kidolgozni, mint a diffúzor terelőlapjai. Külön mókás, hogy a gumi valóban gumiból van, ami eddig rendben is van, de a felnit már nem aranyból, hanem egy sokkal kevésbé nemes anyagból készítették: plasztikból.

Eszement ára van ennek az arany Ford GT modellnek 13

Bizonyára akad majd olyan elszánt gyűjtő, aki szeretne egy ilyet az íróasztalára, pedig ennyi pénzből bármennyi valóban szép Ford GT modellel gazdagodhatna. Netán aranyat is vásárolhatna kevésbé szokatlan formában.