A Halálos iramban első részében tűnt fel az 1995-ös Volkswagen Jetta, aminek legemlékezetesebb jelenete a “főgonosz” elleni gyorsulási verseny volt. Ám hiába a kétliteres turbómotor és a nitro, a mozivásznon alulmaradt a Honda S2000-essel szemben.

Az autót filmbéli tulajdonosa, Chad Lindberg, a film rendezője Rob Cohen és a halálos balesetet szenvedő Paul Walker is aláírta, jelenleg pedig Frankie Muniz színész tulajdonában van, aki árverésre bocsátja a Jettát. Orrában egy turbós, 2,0 literes, négyhengeres motort találunk igen ízléses tálalással, négysebességes automata váltóhoz kapcsolva. Így biztosan nem a világ legharapósabb Jettája (nálunk Vento néven futott a típus), viszont van benne egyedi, gyomorforgató basszust adó hifi és PlayStation 2.

Írtuk mindezt 2016-ban, de ugyanez a hír jelent meg 2015-ben, és 2017-ben is. Ez az autó valahogy mindig eladó. A Barrett-Jackson aukcióján legutóbb sikerült megszabadulni tőle, akkor 46 200 dollárt fizettek érte, de most újra gazdát keres, ezúttal 99 000 dolláros áron. Immár két hónapja, de nem kapkodnak utána a rajongók.

Senki sem kapkod a Halálos iramban legendás német típusa után 1Senki sem kapkod a Halálos iramban legendás német típusa után 2Senki sem kapkod a Halálos iramban legendás német típusa után 3Senki sem kapkod a Halálos iramban legendás német típusa után 4Senki sem kapkod a Halálos iramban legendás német típusa után 5Senki sem kapkod a Halálos iramban legendás német típusa után 6