Soha nem gondoltuk volna, hogy valaha is elkészül egy olyan autó, amit kimondottan mekizéshez gyártottak, bármennyire is kézenfekvő a dolog. Hiszen tömegek állnak sorba az autós éttermek ablakainál világszerte.

A Volkswagen és a McDonald’s kópérációjából pattant ki a videón látható e-Golf, amelyet csak lazán McDrive Edition kivitelnek neveztek el. Hogy miért? Mindjárt meglátod.

A pohártartó hűtött, a kesztyűtartó fűtött, és még egy kis asztalkát is ki lehet hajtani, nehogy már kézből kelljen megenni mindent. Az e-Golf McDrive Editionből mindössze egyetlen példány készült, amit árverésre bocsátanak, a befolyt összeg pedig teljes egészében a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványhoz vándorol.

Olyan gyári VW Golfot készítettek, hogy megkívántuk a sajtburgert 2

A 2014-ben bemutatott e-Golf egy feltöltéssel akár 300 kilométert is képes megtenni. Mondjuk gyorsan mellé is írja a gyár, hogy ez csak az elméleti, ki tudja, milyen körülmények közt mért szabványos adat, a tényleges hatótáv azonban nagyjából 200 kilométer, ami a sofőr vezetési stílusától, a domborzattól és az időjárástól is nagymértékben függ.

A lítiumion-akksi kapacitása 35,8 kWh, a villanymotor pedig 136 lóerős, nyomatéka 290 Nm. A katalógus szerint az elektromos Golf által nyújtott vezetési érzet leginkább az 1,8-as – 180 lóerős – Golf Alltrackhez hasonlít. A terhelésváltás nélkül gyorsuló elektromos Golf 9,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, csúcssebessége pedig 150 km/óra.