Egy útszéli árus alkotása ragadja meg az autósok tekintetét a 31-es főúton a gyömrői elágazásnál. A szokásos szalmabála parasztember helyett valódi lidércet tákoltak az út mellé, a fekete ponyvát fújja a szél, a hatalmas maszk pedig egyenesen az út felé mered. Csábító látvány, ha az ember akciósan szeretne pár kiló krumplit, vagy “halogén”-tököt.

Az őszi szürköletben elsőre valóban ijesztő lehet, de egy pillanat után megszokjuk a látványt. Az viszont vitathatatlan, hogy nehéz levenni tekintetünket a fekete alakról, és egy ilyen építmény hatással van a sofőrök figyelmére.

Ijesztő kísértetet fotóztak a 31-es úton 1

Chihiro Szellemországban, Velencei karneváli maszk, és akciós krumpli

Szörényi András hasonló már alapos cikkben járta körül a témát, igaz neki az alapfelvetést nem fekete lidércek, hanem a bikinis hölgyek adták. “2009-ben Monacóban a Forma-1-es pilóták figyelmét annyira elvonta egy csinos modellt ábrázoló hirdetés, hogy az óriásplakátok egy részét a csapatok kérésére eltávolították a szervezők. 

A reklámban szereplő Jessica Pace a következőket nyilatkozta a mókás esetről: “Természetesen nagyon hízelgő, hogy így megragadom a versenyzőket, de engem is nagyon bántana, ha valakinek emiatt baja esett volna.” Részletek korábbi cikkünkben.”

Ijesztő kísértetet fotóztak a 31-es úton 2

A kísértetre viszont hiába hivatkozunk, ha a helyszínen koccanunk

Dr. Janklovics Ádám, a közlekedési ügyekre szakosodott Dr. Székely ügyvédi iroda munkatársa szerint ez abszurd hivatkozási alap volna a felelősség hárítására. “A KRESZ leírja, hogyan kell közlekedni az úton. Ha a vezető nem az útra figyel, saját felelősségére tér el a szabálytól. Esetleg egy meredeken ereszkedő vitorlázó repülőgép hivatkozási alap lehet a figyelem elvonására, mert ez nem megszokott. De óriásplakátból rengeteggel találkozunk vezetés közben, ezt tudni kell kezelni” – véli szerkesztőségünk jogi partnere.

a videó a hirdetés után indul