A fotókat olvasónk küldte Facebook-oldalunkra, ezúton is köszönjük, mert az ilyen képek rávilágítanak a hazai autóállomány elszomorító állapotára. Az ilyen fényképek segítenek értelmezni a száraz statisztikákat.

Már 11 éve emelkedik a hazai autópark átlagéletkora: a kutatási adatok alapján az autópark átlagos életkora 2018 első negyedévében 13,9 év, ami 0,7 évvel magasabb a két évvel ezelőtt mértnél. Átlagnak elég rossz a 14 év, ilyen korban a legtöbb autó már komoly javítási számlákkal terheli a tulajdonost, a merítés alján pedig az igazi, pár százezres lélekvesztők sorakoznak.

Olyanok, mint ez az alulról fotózott Suzuki, ami szerencsére már nincs forgalomban, de a látható tákolással még vígan eljárt. A szitává rohadt padlólemez gyakorlatilag használhatatlanná tette az autót, a futómű bekötési pontjai eltűntek, a lengőkarok csak lengtek a levegőben. Erre a problémára jelentett “megoldást” a horrortákolás legmagasabb szintjét képviselő, vaslemezből hajlított bölcső, amivel úgy-ahogy helyére tudták igazítani a futóművet.

Őrület, mit fotóztak egy szitává rohadt magyar Suzuki alatt 1Őrület, mit fotóztak egy szitává rohadt magyar Suzuki alatt 2Őrület, mit fotóztak egy szitává rohadt magyar Suzuki alatt 3Őrület, mit fotóztak egy szitává rohadt magyar Suzuki alatt 4

Rémisztő látvány, de még ijesztőbb, hogy ez csupán a jéghegy csúcsa.