Nem csak ritka modellek és híres versenyautók találnak majd gazdára a Sotheby’s aukciósház árverésén, melyet a Porsche 70. születésnapja alkalmából tartanak majd. Különböző apróságok és berendezési tárgyak mellett olyan különlegességek is kalapács alá kerülnek, mint a Porsche 356-os gördülő váza. Ez pontosan az, aminek hangzik. A 356-os Porsche alváza a kerekekkel és a hajtáslánccal, a karosszéria nélkül.

Elképesztő összeget ér ez a hiányos Porsche 1
Elképesztő összeget ér ez a hiányos Porsche 2

Elképesztő összeget ér ez a hiányos Porsche

Elképesztő összeget ér ez a hiányos Porsche 10
Elképesztő összeget ér ez a hiányos Porsche 11
Elképesztő összeget ér ez a hiányos Porsche 12
Elképesztő összeget ér ez a hiányos Porsche 13
Elképesztő összeget ér ez a hiányos Porsche 14
Elképesztő összeget ér ez a hiányos Porsche 15
Elképesztő összeget ér ez a hiányos Porsche 16
Fotó megosztása:

Egy percig se gondolja senki, hogy ezzel valaki megtett egy árva métert is a forgalomban. Ezt a szerkezetet a Hoffman Motors szerelői és gyakornokai látták a legtöbbet, hiszen ezen tanulták meg a típus szereléséhez szükséges ismereteket. Ma is alkalmas erre, de leginkább kiállítási tárgynak használható a remek állapotú váz, melyet a gyárinál jóval nagyobb tűréshatárokkal szereltek össze, hogy könnyen szétbontható legyen.

Elképesztő összeget ér ez a hiányos Porsche 17

Egészen a 356 B bevezetéséig használták, akkor azonban elavulttá vált és hosszú ideig New Jersey-ben tárolták, ahonnan Bostonba került és végül az amerikai Porsche klubosok fedezték fel 1976-ban. Az állapota ekkor már eléggé leromlott, ami miatt komoly felújítási folyamat vette kezdetét, hogy elnyerje régi formáját. Most akár 43 millió forinthoz közelítő összeget is kifizethet valaki érte az aukció végén.