Olvasónk küldte a felvételt, amelyet az M5-ös autópályán rögzítettek pénteken.

A két román autósnak csak annyit üzennénk, hogy:

  • Magyarországon a megengedett legnagyobb sebesség 130 km/óra autópályán, viszont vontatni maximum 40 km/órás sebességgel szabad a KRESZ szerint
  • A jobbra tartás kötelező
  • Autópályáról az elromlott járművet vontató járművel a legközelebbi lehajtásra szolgáló úton, illetőleg útkereszteződésben le kell térni. Minden egyéb esetben tilos autópályán vontatni!

A felvételt rögzítőknek pedig annyit, hogy:

  • A saját és mások biztonsága érdekében legközelebb inkább ne menjetek bele hasonló szituációba, ne kezdjétek el “üldözni” a szabályszegő járműveket. Sokkal célravezetőbb ha értesítitek a rendőrséget, higgyétek el, azonnal intézkedni fognak.
  • Jobbról még véletlenül se előzzetek!

!Frissítés!

A videó feltöltője reagált a kommentekre:

“Jobbról kerülés … nem akarom megbecsülni mióta követtem úgy, hogy esze ágában sem volt a jobbra tartási kötelezettségének eleget tenni, és konkrétan féltem attól , hogy belekeveredek egy akkora balesetbe amelyben sérülhetünk… ezért egy életveszélyes helyzetet, megelőzve ott hagytam őket. így újra biztonságban tudva magunkat. Előttünk ott volt egy másik teherautó, vissza kellett térnem….. Rendőrség – a videó megszakítása után azonnal hívtam őket!”