Páncélozott autókat leggyakrabban limuzinokból vagy nagyobb terepjárókból szokás csinálni, újabban az elegánsabb kisbuszokra is ráálltak a biztonságos autó építésével foglalkozó vállalkozások, de akadt még piaci rés ezen a területen. Páncélozott sportautót csak kevesen kínálnak, pedig igény az volna rá, amit jól mutat, hogy még a bombabiztos Peugeot 205 GTi-re is volt vevő, mégpedig Franciaország leggazdagabb embere járt ilyen feltűnést kerülő, de az átlagosnál nehezebb kisautóval.

A Trasco leginkább könnyűre szerette volna tervezni, ezért úgy fogalmaznak, hogy emberrablást megakadályozó páncélzattal látták el az Aston Martin DB11-est, melyen alig látszik a változás és az autó is csupán 150 kilogrammot hízott például a rettentő vastag üvegezés miatt.

Ha sportautót szeretnél, de fő a biztonság, akkor itt a megoldás 2

Az Aston Martin DB11 duplaturbós V10-es motorja több mint 600 lóerős, mellé pedig 700 Nm nyomatéka van, gyári formájában 3,9 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra és 320 km/óra felett is száguldhat. Azt nem árulták el, hogy mennyire befolyásolta a plusz súly a menetteljesítményeket és az autó kezelhetőségét, de 150 kilogrammtól talán nem hatódik meg túlságosan.