Egyre több gyártó rukkol elő divatos villanyautóval, melyek mára egészen használható hatótávúra fejlődtek, de még mindig messze a megoldás a töltés hosszának problémájára és sokan nem elégednek meg a 6-700 alatti megtehető kilométerekkel sem. A technikára és az innovációra olyan fogékony oroszok sem maradhattak ki a játékból és a lehető legmeglepőbb helyről érkezett egy különös villanyautó.

A babakék kombit a Kalasnyikov készítette. Bizony, az a cég, melyet az AK-47-es tett igazán ismertté! A Moszkvicsból átalakított villanyautót is egy katonai kiállításon mutatták be és nagy valószínűséggel nem lebeg a sorozatgyártás a szemük előtt, pedig – ha máshol nem is – Oroszországban bizonyára akadna olyan, aki a 680 lóerős csúcsteljesítmény ígéretében befizetne rá.

Szokatlan villanyautót villantottak az oroszok 2

Az autóban egy 90 kWh-s lítium-ion akksicsomag kapott helyet és tartósan 680 lóerő helyett 294 lovat biztosít, ami szintén nem kevés. A CV-1-re kresztelt villanyautó 350 kilométert tud megtenni egyetlen töltéssel. És most jöhet a videó: