2011-ben egy visszaéléssel gyanúsított lízingcégtől kobozta el a cseh rendőrség ezt a Mercedes-Benz SLR McLaren sportkocsit, mely sajnálatos módon azóta a telepen rohad. Hét év alapvetően nem visel meg egy autót a szabad ég alatt, de a susnyásban álldogálás egy egészen más kategória. Jól látható már az autó egykor hófehér karosszériáján az idő nyoma és bizonyára a növényzettel teli nyirkos környezet sem tesz jót a komoly technikának.

A kicsit több mint 2000 darabban gyártott sportautó szabadulásáról egyelőre nincs hír, ami rendkívül sajnálatos, hiszen egy igazán különleges és értékes darab veszik így el a rendőrség kezei között, melyben nyilván jó része van a kusza jogi eljárásoknak is. Addig is csak reménykedni tudunk benne, hogy egyszer újra méltó helyre kerül az SLR.

Siralmas látvány ez a telepen rohadó Mercedes SLR 1
Siralmas látvány ez a telepen rohadó Mercedes SLR 2

Siralmas látvány ez a telepen rohadó Mercedes SLR

Siralmas látvány ez a telepen rohadó Mercedes SLR

Siralmas látvány ez a telepen rohadó Mercedes SLR 7
Siralmas látvány ez a telepen rohadó Mercedes SLR 8
Siralmas látvány ez a telepen rohadó Mercedes SLR 9
Siralmas látvány ez a telepen rohadó Mercedes SLR 10
Fotó megosztása:

Siralmas látvány ez a telepen rohadó Mercedes SLR 11

Amikor az SLR fejlesztése megkezdődött, akkor a Mercedesnek 40 százalék részesedése volt a McLarenben, így érthető módon ezt a modellt közösen fejlesztették a sportkocsik terén otthonosan mozgó angol vállalattal a németek. Az inspirációt az ’50-es évek 300 SLR-je adta, mely nem csak vágyott sportkocsi volt, hanem a versenyeken is szép eredményeket hozott a Mercedesnek.

232 kg-ot nyom az SLR McLaren 5,4 literes, kompresszoros V8-as motorja, mely 6500-as fordulaton 626 lóerőt ad le, mellé 3250-től 780 Nm nyomatéka van. A motor 50 centiméterrel fekszik az első tengely mögött. Álló helyzetből 100-as tempóra 3,5 másodperc alatt gyorsul.