Sokan minden idők egyik legszebb sportkocsijának tartják a Jaguar E-Type-ot, sőt már maga Enzo Ferrari is így vélekedett, pedig aztán róla igazán tudható, hogy csak a saját termékeiben hitt igazán. Az E-Type népszerűsége szinte semmit sem csökkent az idők folyamán, ma is népszerű és értékes veterán, annak ellenére, hogy nem szűkölködik belőle a világ. Persze vannak ritka változatok, mint a könnyített verseny kivitel.

Hiába a csodás formaterv és a nagyszerű mérnöki munka, nem lehet mindenki egyformán elégedett. Valaki például hajlandó volt lecserélni az autó gépháztetejét, hogy ívelt oldalsó kopoltyúkat és dupla kerek lámpát kapjon vele. Mondjuk nem sokan voltak vele így, az Abbey Panels összesen három ilyen autót épített. Közülük egyet Cawdor hatodik grófja vett meg és használta. A látványos változáson kívül megpiszkálták kicsit a motort, Koni lengéscsillapítokat szereltek be és versenyfelniket kapott az autó.

Irigységből vásárolták ezt a különleges sportautót 2Irigységből vásárolták ezt a különleges sportautót 3

Egyes feltételezések szerint az autót puszta irigységből vásárolta Hugh John Vaughan Campbell, hiszen korábban Andrew Douglas Alexander Thomas Bruce gróf is vásárolt és személyre szabatta a saját Jaguar E-Type-ját. Cawdor hatodik grófja hat Jaguar E-Type után kitalálta, hogy az autó egy hulladék és a felfüggesztése is veszélyes, ezért ezt követően csak Ferrari-ba volt látható az úr. Az autó 1967-ben egy baleset részese volt, de felújították és egészen 2003-ig volt a grófi család tulajdonában.

A szakértők mind azt mondják, hogy egy remekül vezethető, kiváló futóművű autó volt eredetileg és a felújítás után is megmaradt ez a jó tulajdonsága. Bizonyára ezzel csak az eredeti tulajdonos tudna vitatkozni. Az autónak aukción keresnek új gazdát és az optimista becslések szerint akár 18 millió forintnyi angol fontig is felmehet a különleges E-Type ára.